Ladataan Tapahtumat

Monipuolinen Kimmo Kaivanto (1932–2012) tunnetaan erityisesti taiteellisista kannanotoistaan luonnon ja rauhan puolesta. Tarvaspään näyttelyssä pohdiskellaan esseenomaisesti Kaivannon ja Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) taiteen kosketuskohtia: luontosuhdetta, temaattisia siirtymiä ilmaisukeinosta toiseen sekä innostavia kokeiluja uusien muotojen ja materiaalien parissa.

Taiteilijoita määrittää romanttinen asennoituminen suomalaiseen luontoon ja herkistyminen sen yksityiskohdille – molempien teoksissa tapaa niin hennot tuulenvireet kuin horisontista kohoavat pilvet.

Näyttelyaineisto sisältää maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, taideteollisuutta ja esinekoosteita. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Kimmo Kaivanto säätiön kanssa ja sen kuraattorina toimii FT Kimmo Sarje.

Tietoa esteettömyydestä

Tutustuthan museon esteettömyystietoihin sekä turvallisemman tilan ohjeisiin ennen museovierailua. Esteettömyystiedoista löydät tärkeää tietoa parkkipaikan ja wc-tilojen sijainnista sekä rakennusten esteettömyydestä.

Esteettömyys

Turvallisemman tilan ohjeet

Esteettömyys
Tarvaspää kesällä

Ajankohtaista

Tutustu museon ajankohtaisiin näyttelyihin, tapahtumiin, opastuksiin sekä ajankohtaisiin tiedotteisiin.

Ajankohtaista

Gallen-Kallelan Museo

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna esittelee vaihtuvissa näyttelyissä Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Museo tarjoaa monipuolista toimintaa ja tapahtumia sekä toimii Akseli Gallen-Kallelaan liittyvän tiedon keskuksena.

Tervetuloa tutustumaan tuttuun ja tuntemattomaan taiteilijaan, Akseli Gallen-Kallelaan!

Kahvia ja kulttuuria

Cafe Zoceria Tarvaspää

Ajankohtaista