Ladataan Tapahtumat

Historiakulttuuri, taide ja muuttuva kansalaisuus

Gallen-Kallelan Museo on mukana historiakulttuuria tutkivan Suomen tarinat -hankkeen taiteellisessa osiossa, jossa pohditaan millaisia kertomuksia suomalaisuudesta tuotetaan. Ketkä voivat samastua näihin tarinoihin ja ketkä eivät?

Taiteellisen osuuden Gallen-Kallelan Museoon toteuttavat Sara Moayed sekä Mia Seppälä. Teokset ovat esillä museossa yhtä aikaa Rinnastuksia: Kimmo Kaivanto & Akseli Gallen-Kallela -näyttelyn kanssa ja ne sijoittuvat museon yläkerroksiin.

Sara Moayedin teoskokonaisuudet ovat saaneet alkunsa kahden kulttuurin rajatilassa, iranilaisen ja suomalaisen kulttuurin vuoropuhelusta. Moayedin teoksessa iranilaisesta kulttuurista kumpuavat perinteiset tekstiili- ja mosaiikkitaiteen menetelmät punoutuvat suomalaiseen taideteollisuuteen ja leikittelevät ajatuksella kokonaistaideteoksesta.

Mia Seppälän yhteisöllinen teos pohjautuu uuteen kunniamerkkien sarjaan, jonka toteutuksessa on mukana helsinkiläisen Puistopolun yläkoulun 7. ja espoolaisen Kilonpuiston yläkoulun 8. luokan oppilaita. Kunniamerkit liitetään osaksi Suomen tarinat -näyttelykokonaisuutta keväällä 2024.

Hankkeen taidekokonaisuus koostuu yhdeksän taiteilijan teoksista, jotka valikoituivat vuoden 2022 avoimen haun kautta ja esitetään 2023–2024 yhteistyössä Mannerheim-museon, Helinä Rautavaaran museon, Kulttuurikeskus Caisan, Gallen-Kallelan Museon ja Vantaan taidemuseo Artsin kanssa.

Suomen tarinat -hankkeen logo

Projektin rahoittaa Koneen Säätiö sekä Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoa hankkeesta: suomentarinat.fi

 

Tietoa esteettömyydestä

Tutustuthan museon esteettömyystietoihin sekä turvallisemman tilan ohjeisiin ennen museovierailua. Esteettömyystiedoista löydät tärkeää tietoa parkkipaikan ja wc-tilojen sijainnista sekä rakennusten esteettömyydestä.

Esteettömyys

Turvallisemman tilan ohjeet

Esteettömyys
Tarvaspää kesällä

Ajankohtaista

Tutustu museon ajankohtaisiin näyttelyihin, tapahtumiin, opastuksiin sekä ajankohtaisiin tiedotteisiin.

Ajankohtaista

Gallen-Kallelan Museo

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna esittelee vaihtuvissa näyttelyissä Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Museo tarjoaa monipuolista toimintaa ja tapahtumia sekä toimii Akseli Gallen-Kallelaan liittyvän tiedon keskuksena.

Tervetuloa tutustumaan tuttuun ja tuntemattomaan taiteilijaan, Akseli Gallen-Kallelaan!

Kahvia ja kulttuuria

Cafe Zoceria Tarvaspää

Ajankohtaista