Ladataan Tapahtumat

Keskustelutilaisuus Gallen-Kallelan Museossa lauantaina 6.4.2024, klo 13–15

Kyselytutkimusten mukaan Suomen luonto ikonisoituine maisemineen on keskeinen suomalaisen identiteetin rakennusosa. Siihen ovat merkittävästi vaikuttaneet Akseli Gallen-Kallelan tapaiset taiteilijat, joille kansallisromanttinen maisema oli keskeinen aihe. Gallen-Kallelalle luonto ja etenkin metsä erilaisine puineen oli muutoinkin tärkeä.

Gallen-Kallela Museon kevään 2024 näyttelyssä Sara Moayedin kahden kulttuurin rajatilassa syntyneet teokset ovat myös kunnianosoitus Gallen-Kallelan ateljeeta ympäröivälle luonnolle. Rituaalit-teoksen riippuva maisema symboloi elementtejä, jotka ylläpitävät tasapainoa luonnollisissa elinympäristöissä. Teos leikittelee havainnoilla tilasta, itsestä ja identiteetistä.

Suomen metsät, vesistöt ja eläimet aiheuttavat myös konflikteja. Eivätkä ne ole vain 2000-luvun ilmastonmuutoksen, ympäristöajattelun ja sosiaalisen median mukanaan tuomia. Suomalaisten tunnevoimaista luontosuhdetta on käsitelty jo 1800-luvulta lähtien niin taiteessa kuin mediassa ja kouluopetuksessa. Luontomerkitykset nivoutuvat osaksi suomalaista historiakulttuuria – miten menneisyyttä tuotetaan, välitetään, käytetään ja ylläpidetään tiedolla ja mielikuvilla.

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen, jossa tarkastellaan suomalaista luontosuhdetta historioitsijoiden kesken. Keskusteluun osallistuvat dosentit Simo Laakkonen ja Otso Kortekangas sekä professori Marja Jalava. Keskustelua moderoi Suomen tarinat -hankkeen johtaja Jukka Kortti.

Tilaisuuden järjestävät Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry, Gallen-Kallelan Museo sekä Suomen tarinat. Historiakulttuuri, taide ja muuttuva kansalaisuus -hanke, jonka taiteelliseen osioon Sara Moyaedin teoskin kuuluu.

Keskustelutilaisuus on ilmainen. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu museon kassalle saapuessasi keskustelutilaisuuteen, niin ohjaamme sinut oikeaan suuntaan.Yksityiskohta Sara Moayedin Rituals-teoksesta sekä teksti, jossa tapahtumapaikka, aika ja järjestäjien logot.

Paikka: Gallen-Kallelan Museo
Gallen-Kallelan tie 27
02600 Espoo

Lisätietoja:

Heta Hedman
Pääsihteeri
Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry
heta.hedman@hwb.fi / 0406608979

info@gallen-kallela.fi / 010 406 88 40.

Tietoa esteettömyydestä

Tutustuthan museon esteettömyystietoihin sekä turvallisemman tilan ohjeisiin ennen museovierailua. Esteettömyystiedoista löydät tärkeää tietoa parkkipaikan ja wc-tilojen sijainnista sekä rakennusten esteettömyydestä.

Esteettömyys

Turvallisemman tilan ohjeet

Esteettömyys
Tarvaspää kesällä

Ajankohtaista

Tutustu museon ajankohtaisiin näyttelyihin, tapahtumiin, opastuksiin sekä ajankohtaisiin tiedotteisiin.

Ajankohtaista

Gallen-Kallelan Museo

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna esittelee vaihtuvissa näyttelyissä Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Museo tarjoaa monipuolista toimintaa ja tapahtumia sekä toimii Akseli Gallen-Kallelaan liittyvän tiedon keskuksena.

Tervetuloa tutustumaan tuttuun ja tuntemattomaan taiteilijaan, Akseli Gallen-Kallelaan!

Kahvia ja kulttuuria

Cafe Zoceria Tarvaspää

Ajankohtaista