Sydänmailla – Akselin ja Maryn kesä Kuhmossa 1890

Sydänmailla - julkaisun tuotekuva
Kauniisti kuvitettu julkaisumme Sydänmailla – Akselin ja Maryn kesä Kuhmossa 1890 perustuu museonjohtaja Tuija Wahlroosin tutkimukseen, jossa valotetaan läheltä Gallen-Kalleloiden kolmen ja puolen kuukauden mittaista Kainuussa oleskelua.
”Siellä oli vielä tietöntä maata, siellä kuvastelivat vielä taivaanrannalla ääriviivat koskemattoman sydänmaan, täynnä omaa elämäänsä.”
Akseli Gallen-Kallela
Akseli (1865–1931) ja Mary (1868–1947) Gallen-Kallelan häämatka kesällä 1890 suuntautui Kainuuseen ja Vienan Karjalaan. Matka oli nuorenparin ensimmäinen yhdessä koettu seikkailu, jonka muistoihin palattiin vielä vuosikymmeniä myöhemmin.  Matkan aikana työstettiin Aino-triptyykin toista versiota sekä tehtiin luonnoksia Kalevalan kuvituskilpailuun. Ainosta muodostui yhteinen projekti, jossa Maryn eläytyminen vienalaisen naisen rooliin oli oleellista.  Kesän aikana nähty tervanpolton kulttuuri teki syvän vaikutuksen. Seudun väki eli köyhyydessä ja myös ”pettuleivän kulttuuri” tuli tutuksi. Koskematon erämaa, paikallisten tavat ja uskomukset sekä rakennukset ja tarvekalut synnyttivät vaikutelmia, joita taiteilija hyödynsi monipuolisesti myöhemmässä taiteessaan.
Julkaisussa on pehmeät kannet ja 64 sivua. Runsas värikuvitus.
Hinta 22,90 € sisältää toimituksen kotimaassa.

22,90 

Tuotetunnus (SKU): GKM4.2 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

242 varastossa