Esteettömyys ja ohjeita museovierailulle

Museon pysäköintialue sijaitsee Gallen-Kallelan tiellä musealueen ulkopuolella. Parkkipaikalta museorakennukseen saavutaan ylämäkeen hiekkatietä pitkin.

Museoaluella sijaitsevat puuhuvilassa toimiva kahvila, museorakennuksena toimiva ateljee sekä savusauna.

Museoalueelle johtaa pelastustie, eikä sille saa pysäköidä ajoneuvoja. Jätäthän siis ajoneuvosi parkkipaikalle tai tien varteen.

Museoalueelle saa kuljettaa henkilön, jonka toiminta- tai liikkumiskyky tai kyky suunnistautua on rajoittunut.

Liikuntaesteisen pysäköintitunnuksella pysäköinti on sallittu kahvilarakennuksen kivijalan vieressä sille varatulla paikalla. Muualle piha-alueelle ei saa pysäköidä turvallisuussyistä ilman erillistä lupaa.

Museoon pääsee sisälle kiinteää, kaiteellista luiskaa pitkin. Ulko-ovessa on kynnys.

Museolla on käytössään irtoluiskat, jotka mahdollistavat sisäänpääsyn myös pyörätuolilla. Ovet on mahdollista avata leveämmäksi.

Museon sisätiloissa on muutama matala kynnys. Sisätiloissa on myös kaiteeton luiska siirryttäessä kuvanveistosalista galleriaan.

Näyttelytiloissa on tuoleja levähtämistä varten.

Huomioithan, että tornikerroksiin johtaa jyrkkä portaikko, jossa ei ole kaidetta. Kiviportaita ylimpään tornihuoneeseen on lähes 60.

Yläkerran näyttelyaineistoihin on mahdollista tutustua pohjakerroksessa olevien kansioiden avulla. Yläkerrosten huoneisiin voi tutustua virtuaalisesti. Talon virtuaaliesittelyn löydät tästä linkistä.

Museossa on tarjolla ääniopas, jota voi kuunnella omalla älypuhelimella. Näyttelytilasta löydät myös paperisia talo-oppaita. Talo-oppaat kertovat rakennuksen historiasta ja Akseli Gallen-Kallen ja hänen perheensä elämästä Tarvaspäässä. Oppaat löydät tästä linkistä.

Museosta voi varata kuvailutulkatun kierroksen tavallisen opastuksen hinnalla.

Museorakennuksen historiasta ja Akseli Gallen-Kallelasta on saatavilla tietoa myös pistekirjoituksella.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Muut lemmikit eivät ole teos- ja asiakasturvallisuuden vuoksi tervetulleita museorakennukseen.

Pienen lapsen kanssa liikkuvat voivat lainata kantoreppua.

Museon wc-tilat sijaitsevat puuhuvilassa sijaitsevan kahvilan aulassa.

Kahvilarakennukseen on kolme porrasta ja kapea, kaiteellinen liuska. Koirat ovat tervetulleita kahvilaan ja sen terassille. Kahvilarakennuksen esteettömyyttä pyritään parantamaan vuoden 2024 aikana.

Museo tarjoaa museovierailun suunnitteluun kuvallisen oppaan, joka sisältää lisätietoja museoalueesta ja -rakennuksesta. Lue lisää ja lataa pdf tästä linkistä.

Kartta Tarvaspään museoalueesta, johon merkitty siellä sijaitsevat rakennukset, parkkipaikat sekä WC-tilan ja infotaulun paikat.

Kirjoita viestisi.
Sinun on hyväksyttävä käyttöehdot.

Turvallisempi tila

Gallen-Kallelan Museo on sitoutunut toiminnassaan noudattamaan turvallisemman tilan ohjeistuksia. Ohjeistusta noudatetaan museon opastuksilla, tapahtumissa sekä museokäyntien aikana.

Lue lisää

Turvallisempi tila

Haluatko tietää lisää?

Onko Tarvaspään ateljeelinnan historia entuudestaan tuntematon? Haluatko tietää lisää Akseli Gallen-Kallelasta tai tutustua kahvilarakennuksen historiaan?

Akseli Gallen-Kallela

Ateljeelinna

Puuhuvila

Savusauna

 

 

tietoa museosta

Gallen-Kallelan Museo

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna esittelee vaihtuvissa näyttelyissä Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Museo tarjoaa monipuolista toimintaa ja tapahtumia sekä toimii Akseli Gallen-Kallelaan liittyvän tiedon keskuksena.

Tervetuloa tutustumaan tuttuun ja tuntemattomaan taiteilijaan, Akseli Gallen-Kallelaan!

Kahvia ja kulttuuria

Cafe Zoceria Tarvaspää

Ajankohtaista

Rinnastuksia – Kimmo Kaivanto & Akseli Gallen-Kallela

10.02. - 26.05.

Rinnastuksia-näyttelyssä tehdään näkyväksi Kimmo Kaivannon ja Akseli Gallen-Kallelan taiteen kosketuskohtia.

Lue lisää