Teostunnistuspalvelu

Omistatko Akseli Gallen-Kallelan teoksen?

Epäiletkö, että hallussasi oleva teos voisi olla Akseli Gallen-Kallelan maalaama? Haluatko lisätietoja teoksesta tai tarjota sitä lainaksi näyttelyihin?

Gallen-Kallelan Museo tarjoaa avuksesi teostunnistuspalvelua. Teostunnistuksia on usein jonoksi asti, joten on hyvä varautua usean kuukauden odotusaikaan.

Teostunnistuspalvelun ensimmäinen tunti on ilmainen, jonka jälkeen veloitamme palvelusta 120 € / tunti. Museo ei anna kirjallisia aitoustodistuksia eikä hinta-arvioita.

Ennen yhteydenottoa:

  • Ota hyvät selkeät kuvat sekä teoksen edestä että sen takaa. Huomioi erityisesti signeeraukset ja teoksen kääntöpuolelle tehdyt merkinnät.
  • Mittaa teoksen kuva-ala.
  • Etsi saatavilla olevat tiedot teoksen aiemmista vaiheista: hankintapaikka, edelliset omistajat, näyttelyt, teoksen historia.
  • Kokoa tiedot ja ota sähköpostitse yhteyttä museon kokoelmapäällikköön.

Valokuvat ja taustatiedot auttavat selvittämään perustietoja teoksesta, mutta eivät usein yksin riitä teostunnistukseen. Tämän vuoksi on hyvä varautua tuomaan teos museolle tarkempaa tutkimusta varten. Teoksia voi tuoda museolle tunnistettavaksi vain kokoelmapäällikön kanssa etukäteen sovittuna ajankohtana.

Museon henkilökunnan yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Maalaus. Oikeassa reunassa hirsirakenteisen aitan kulma. taustalla niittyä ja metsän reuna. Taivaalla iltaruskon kellertäviä värejä.
Akseli Gallen-Kallelan teos Madonna, jonka mallina toimivat hänen vaimonsa Mary sekä vastasyntynyt tytär Impi Marjatta.

Museon kokoelmat

Museon kokoelmat kertovat tarinaansa Akseli Gallen-Kallelan taiteesta, elämästä ja mielenkiinnon kohteista.

Perustietoa kokoelmista

Kokoelmat Finnassa

Kysy museolta

Kokoelmat

Aineistot verkossa

Tämän linkin alta löydät tietoa museon tarjoamista verkkoaineistoista. Tutustu museon virtuaaliesittelyyn, avoimiin aineistoihin, kuuntele podcasteja ja tutustu verkkonäyttelyihin.

Lue lisää

Verkossa

Gallen-Kallelan Museo

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna esittelee vaihtuvissa näyttelyissä Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Museo tarjoaa monipuolista toimintaa ja tapahtumia sekä toimii Akseli Gallen-Kallelaan liittyvän tiedon keskuksena.

Tervetuloa tutustumaan tuttuun ja tuntemattomaan taiteilijaan, Akseli Gallen-Kallelaan!

Kahvia ja kulttuuria

Cafe Zoceria Tarvaspää

Ajankohtaista

Rinnastuksia – Kimmo Kaivanto & Akseli Gallen-Kallela

10.02. - 26.05.

Rinnastuksia-näyttelyssä tehdään näkyväksi Kimmo Kaivannon ja Akseli Gallen-Kallelan taiteen kosketuskohtia.

Lue lisää