Kuva- ja tutkijapalvelut

Gallen-Kallelan Museo on Akseli Gallen-Kallelaa koskevan tiedon keskus. Autamme opiskelijoita, tutkijoita ja eri alojen ammattilaisia löytämään oikeiden aineistojen äärelle.

Kuvapalvelut

Gallen-Kallelan Museon digitoituja aineistoja on vapaasti käytettävissä  Flickr-palvelussa ja Finnassa  (CC BY 4.0 lisenssi).

Jos haluamaasi kuvaa ei löydy yllämainituista palveluista, voit lähettää kuvatiedustelun museon kuvakokoelmasta vastaavalle kokoelmapäällikölle.

Museosta voi tiedustella julkaisukelpoisia kuvatiedostoja museon kokoelmateoksista, -esineistä ja vanhoista valokuvista.

Tiedustelusta tulee ilmetä:

  • mitä kuvaa kysely koskee
  • kuvan käyttötarkoitus
  • toivottu kuvan koko

Kuvien toimitusaika on noin 1 – 2 viikkoa.

Kuvatiedustelun kautta toimitettavista kuvista peritään kuvankäyttömaksu, joka riippuu kuvan käyttötarkoituksesta. Perushinta julkaisuihin kulttuurisessa käytössä (ei-kaupallinen) on 80 €. Tarkemmat hintatiedot saa museolta.

Henkilökunnan yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Tutkijoille

Autamme mielellämme Gallen-Kallelaa koskevassa tutkimuksessa. Kerro tutkimusaiheestasi sekä mitä aineistoa haluat tutkia tai minkä kysymyksen kanssa tarvitset apua. Tarvittaessa sovimme ajan, jolloin museon aineistoja voi tulla tutkimaan. Otathan yhteyttä kokoelmapäällikköön vähintään pari viikkoa ennen toivottua vierailuaikaa.

Akseli Gallen-Kallelan henkilöarkistoa säilytetään Kansallisarkistossa. Aineistoja voi tutkia Kansallisarkistossa valtionarkistonhoitajan luvalla. Lisäksi Gallen-Kallelaan liittyviä aineistoja on Kansallisgallerian arkistossa.

Kirjasto

Museosäätiön käsikirjastoon on koottu runsaasti Akseli Gallen-Kallelaan ja vuosisadan vaihteen taiteeseen liittyvää kirjallisuutta. Kirjastoon kuuluu julkaistun aineiston lisäksi paljon julkaisemattomia tutkielmia, käsikirjoituksia ja opinnäytteitä. Kirjaston kirjat ovat tutkijoiden käytettävissä museolla sovittuna ajankohtana.

Kirjeet

Gallen-Kallelan Museon kokoelmiin kuuluu Akseli Gallen-Kallelan vastaanottamia kirjeitä. Akseli Gallen-Kallelan lähettämät kirjeet ovat pääsääntöisesti kirjeiden vastaanottajien arkistoissa.

Museon kokoelmiin kuuluvien kirjeiden tutkimiseen tarvitset tutkimusluvan, jonka myöntää museonjohtaja.

Lataa listaus museon kokoelmiin kuuluvien kirjeiden lähettäjistä pfd-tiedostona tästä linkistä.

Pääset täyttämään kirjeiden tutkimuslupahakemuksen tästä linkistä.

 

 

Akseli Gallen-Kallelan teos Madonna, jonka mallina toimivat hänen vaimonsa Mary sekä vastasyntynyt tytär Impi Marjatta.

Museon kokoelmat

Museon kokoelmat kertovat tarinaansa Akseli Gallen-Kallelan taiteesta, elämästä ja mielenkiinnon kohteista.

Perustietoa kokoelmista

Kokoelmat Finnassa

Kysy museolta

Kokoelmat

Aineistot verkossa

Tämän linkin alta löydät tietoa museon tarjoamista verkkoaineistoista. Tutustu museon virtuaaliesittelyyn, avoimiin aineistoihin, kuuntele podcasteja ja tutustu verkkonäyttelyihin.

Lue lisää

Verkossa

Gallen-Kallelan Museo

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna esittelee vaihtuvissa näyttelyissä Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta. Museo tarjoaa monipuolista toimintaa ja tapahtumia sekä toimii Akseli Gallen-Kallelaan liittyvän tiedon keskuksena.

Tervetuloa tutustumaan tuttuun ja tuntemattomaan taiteilijaan, Akseli Gallen-Kallelaan!

Kahvia ja kulttuuria

Cafe Zoceria Tarvaspää

Ajankohtaista