Vuonna 2022 Ukrainan suurlähetystö Suomessa välitti Suomen Museoliitolle pyynnön kehittää ukrainankielisiä audio-opastuksia museoissa. Pyyntö liittyi Ukrainan presidentin puolison Olena Zelenskan aloitteeseen vuodelta 2020. Siihen tartuttiin Suomessa erityisesti siitä syystä, että museot halusivat tukea sotaa paenneita ukrainalaisia ja hyökkäyksen kohteena olevaa Ukrainaa. Museoliitto myönsi avustuksia museoille äänioppaan toteuttamiseen, ja Gallen-Kallelan Museo oli yksi näistä onnekkaista museoista.

Äänioppaamme kertoo Akseli Gallen-Kallelasta taiteilijana, Tarvaspään arkkitehtuurista ja historiasta. Ääniopasta voi kuunnella huoneittain museolla tai oman kodin rauhassa. Ääniopas julkaistaan Tarinasoitin -palvelussa, jossa Gallen-Kallelan Museolla jo on suomen-, englannin- ja ruotsinkieliset äänioppaat. Ääniopastuksiamme voi kuunnelle internetistä ja omasta matkapuhelimesta museolla tai kotona. Ukrainankielinen ääniopas perustuu aiemmin julkaistuun talo-oppaaseen, joka on luettavissa museolla ja verkossa pdf-tiedostona.

Ukrainankielisen äänioppaan lukijana toimi museon ystävä Tatyana Pitchulina ja teknisestä toteutuksesta vastasi Studio Muuntamon Saku Anttila.

Kuuntele ukrainankielistä ääniopastamme Tarinasoittimessa.

Tarvaspää kesällä

Ajankohtaista

Tutustu museon ajankohtaisiin näyttelyihin, tapahtumiin, opastuksiin sekä ajankohtaisiin tiedotteisiin.

Ajankohtaista
Akseli Gallen-Kallelan teos Madonna, jonka mallina toimivat hänen vaimonsa Mary sekä vastasyntynyt tytär Impi Marjatta.

Museon kokoelmat

Museon kokoelmat kertovat tarinaansa Akseli Gallen-Kallelan taiteesta, elämästä ja mielenkiinnon kohteista.

Perustietoa kokoelmista

Kokoelmat Finnassa

Kysy museolta

Kokoelmat